Wie zijn wij?


Teamwork


In onze praktijk werken we graag samen met andere systeemtherapeuten en systeem therapeutisch werkers. Zo blijven we fris in ons denken en veelzijdig in ons doen.


Ons team

Janneke de Voogd


Systeemtherapeut (Relatie- en gezinstherapeut)


Janneke is zelfstandig systeemtherapeut. Inmiddels is zij al zo’n 20 jaar werkzaam in het domein van de jeugd- en gezinszorg. Het aanhoudende gevoel dat het ook ‘anders zou moeten kunnen’ binnen deze context heeft haar de wereld van de systeemtheorie in gebracht, waar ze in haar element is. Vanuit haar eigen praktijk begeleidt ze gezinnen, paren, individuen en teams in veranderprocessen. Ook steekt ze met plezier als opleider toekomstige systeemdenkers aan met haar enthousiasme voor het vak. Het mooiste onderdeel van haar werk ziet zij in de samenwerking die ontstaat wanneer mensen een veranderproces in stappen. Zij heeft bewondering voor de moed die zij veranderaars in haar praktijk ziet opbrengen en loopt daarin graag een periode mee.

Manon Mahieu


Systeem therapeutisch werker


Manon werkt als systeem therapeutisch werker met ons samen vanuit haar eigen praktijk De Systemische Bron. Als systeem therapeutisch gezinscoach binnen de jeugd- en volwassenhulpverlening werkt zij bij onze cliënten in de thuissituatie. Manon weet met haar systemische visie en haar persoonlijke benadering gezinnen in hun kracht te zetten. Door de veelzijdigheid van haar werkervaring en specialisaties in autisme en systeembegeleiding weet zij heel snel aansluiting te vinden bij de gezinnen die zij coacht. Manon maakt systeemkrachten inzichtelijk door middel van praktische tools en opstellingen waardoor er snel zicht is op verandermogelijkheden.

Ingrid Duinkerken


Systeemtherapeut


Ingrid werkt al jarenlang in de GGZ waar zij als systeemtherapeut vooral in de acute psychiatrie actief is. Hierin ziet zij een uitdaging om steeds in complexe situaties te kijken waar de mogelijkheden tot verandering dan wel stabilisatie liggen. Als zelfstandig systeemtherapeut kan ze zich vooral richten op de relaties tussen mensen en de processen die zich daartussen afspelen. Ingrid werkt daarbij vanuit de systemische visie dat er nooit een persoon de spanningen in jezelf of de relatie veroorzaakt maar dat dit altijd gebeurt in een bepaalde tijdsperspectief, specifieke context en in de wisselwerking met anderen. In haar werkwijze kijkt ze dan vooral hoe de betrekkingen tussen een persoon en de omgeving zijn georganiseerd, wat daar onderliggende patronen en motieven zijn om van daaruit te kijken waar de verandering ligt. Ze werkt graag samen met collega's waarbij ze mensen op de praktijk kan zien of aan huis komt.