Recensies


Ben je tevreden over onze dienstverlening en behandelwijze laat dan een recensie achter of lees hier de ervaring van anderen.

                                                                                                                               Nieuw bericht toevoegen aan gastenboek

Toen ik bij Janneke binnen kwam de eerste keer, had ik maar 1 gedachte. Hoe komt het in vredesnaam goed?! De manier om alles visueel in kaart te brengen, heeft mij zoveel duidelijk gemaakt en leren te begrijpen. Stuk voor stuk zijn we alles langs gegaan en vielen de puzzelstukjes op z'n plek. Nu onder aan de streep kan ik oprecht zeggen dat ik een blij mens ben!

Karlijn van de Veen


In een schier uitzichtsloze situatie heeft Janneke door haar methodiek, structuur en persoonlijke aandacht een gezonde situatie weten te creëren. Naast de kundige begeleiding was het visualiseren van de systeemprocessen erg helpend en heeft goed geholpen bij de bewustwording van deze processen, het herkennen van valkuilen en het gebruiken en inoefenen van nieuw gedrag. Ondanks de zware onderwerpen weet Janneke het luchtig te houden zonder het belang van iedereen uit het oog te verliezen. Dank Janneke! Ik zou jou van harte aan willen bevelen. Al gedaan trouwens .....

Rob 

In het contact met Janneke heb ik ervaren dat zij veel kennis heeft van het systeemgericht werk. Janneke sluit goed aan bij de behoefte van de vraag en van de persoon. Ze nodigt uit om te verdiepen. Wanneer je het zelf even niet meer overziet is het ontzettend fijn dat Janneke overzicht kan bieden en inzicht kan geven in wat er nu eigenlijk aan de hand is.
Janneke weet in korte tijd een open sfeer te creëren en is uiterst zorgvuldig in haar afstemming op en met de ander.
Ik kan een traject bij Janneke zeker aanbevelen.

Dorst


Ik heb Janneke als een zeer deskundige, betrokken en integere therapeut ervaren. Ze werkt met hart, ziel en passie.
De knelpunten in ons familiesysteem heeft ze snel doorzien en op heldere en toegankelijke wijze voor ons inzichtelijk gemaakt.

Ik heb het gevoel dat wij met Janneke tot de kern zijn gekomen en niet aan de oppervlakte zijn blijven ronddobberen. Bij ons zijn veel kwartjes gevallen en vanuit meer begrip, inzicht en compassie zijn er nieuwe en onverwachte mogelijkheden ontstaan. Wij hebben heel veel gehad aan de sessies met Janneke en kunnen als gezin weer verder.
Zit je met een complexe, wellicht samengestelde gezinssituatie waarbij je het gevoel hebt dat je behoorlijk vastgelopen bent?
Dan kunnen wij Janneke als therapeut van harte aanbevelen.

Dank je wel Janneke voor jouw invoelende doortastendheid en betrokkenheid!

Sabine Stueckmann


Tijdens een wat moeizame zoektocht naar wat ik dacht dat goed was voor mijn dochter, kreeg ik Janneke aan de telefoon. Tegen haar kon en mocht ik eindelijk eens mijn gedachte, gevoel en behoefte uiten zònder dat ze mij in de reden viel met een of andere suggestie. Ze luisterde en nadat ik bijna buiten adem aan het eind van mijn verhaal was, zei ze; Laten we een afspraak maken om te kijken en te ervaren of ik diegene voor jou, maar met name voor jouw dochter kan zijn.

Spannend was het de eerste afspraak. Mijn dochter wist niet goed wat haar te wachten stond. De eerste kennismaking was zo fijn, zo open en easy going. Ik mocht erbij zijn, maar gedurende het uur voelde ik dat de dames het prima samen konden vinden en vol vertrouwen gingen we naar huis.
Het hele traject wat mijn dochter met Janneke heeft bewandeld kwam tot stand naar behoefte vanuit mijn dochter. Soms werd ik erbij betrokken, soms wilde ze graag dat het tussen haar en Janneke bleef.

Ik zag mijn dochter steeds meer eigenwaarde en zelfvertrouwen ontwikkelen, op een speelse manier beleefde ze de afspraken. Er werd veel op haar creatieve kant ingespeeld, dmv kleuren en tekenen kan je namelijk ook echt goed praten.!!

Als moeder kan ik niet anders dan zeggen hoe dankbaar ik ben. Dankbaar voor de hulp en ondersteuning, maar dan ook ECHT aangepast op de behoefte van mijn dochter. Waardevol en tot de dag van vandaag nog altijd dankbaar!

Schatkistje Één met en één zonder sleutel


Janneke heeft intensieve gesprekken met onze dochter gehad en wij met Janneke en onze dochter daaromheen. In een zeer moeilijke tijd waar wij als gezin de (negatieve) kloof tussen ouders/broertje enerzijds en dochter anderzijds alleen maar groter zagen worden leek de situatie af te stevenen op een voor alle partijen erg slecht scenario. Waar wij zowel bij reguliere zorg instanties en ook op school geen stap verder kwamen en van het kastje naar de muur werden gestuurd was onze wanhoop nabij.

Via via hebben we Janneke benaderd en heeft onze dochter na een wat sceptische en terughoudende kennismaking ruim een jaar periodieke systeemtherapie gevolgd. Tegelijkertijd werd ons gezin ook erg goed betrokken en waren wij tevens onderdeel van de aanpak. Wij hebben inmiddels een andere dochter terug en niet omdat zij zozeer haar gedrag heeft aangepast of dat wij dat als gezin hebben gedaan. Janneke heeft voor ons en onze dochter tastbaar gemaakt hoe het brein werkt, hoe zaken herkenbaar kunnen worden en hoe je daarmee omgaat. Met name de wijze waarop inzichten zijn ontstaan en nu onderdeel van onze dochter en ons gezin zijn zorgt ervoor dat onze relatie is hersteld en onze dochter de stevigheid heeft gekregen zodat ze zelf weloverwogen keuzes kan maken zonder dat ze zichzelf verliest.

Ik kan iedereen die een liefdevolle, gelijkwaardige, open, respectvolle en vertrouwenswaardige relatie met zijn of haar kinderen nastreeft, dit zonder voorbij te gaan aan de normen en waarde van elk individu in het gezin, de dienstverlening van Janneke aanbevelen; het heeft ons leven in een zeer korte tijd erg positief veranderd,

Johan

Annegien van Baak

Mirjam Mulderij

Ernest van de Kamp

Angela ten Broeke

Tim Kwak

Janneke de Voogd heb ik leren kennen tijdens mijn werk als jeugdconsulent bij de Gemeente Rheden. In een enkele casus heb ik contact met haar gehad. Het contact bestond vooral uit advies vragen en haar kennis raadplegen. Wat Janneke zo bijzonder maakt in haar werk is dat ze niet alleen systeemtherapeutisch WERKT, maar systeemtherapeut IS. Ze denkt, praat, kijkt en ademt systeemgericht; kortom alles aan haar IS systeemtherapie! Dit maakt dat zij de tijd neemt om verbinding te zoeken en te maken met het hele gezin. Janneke kent daarin ook haar grenzen en is daar duidelijk over. Zij werkt constructief samen met de hulpverleners en andere betrokkenen in/ bij het gezin. Janneke staat daarbij met beide benen stevig in het hier en nu. Ondanks dat alles aan haar al systeemtherapie ademt, is Janneke nog steeds bereid om bij te leren en verdiepingstrainingen te volgen.
Tevens heb ik als jeugdconsulent aan een intervisiegroep deelgenomen, waar Janneke ook deel van uitmaakte. Ze had hierin een hele prettige en aanvullende rol, vanwege haar enorme kennis. Door haar systemische vragen, zette ze vaak een gesprek in een ander licht, waardoor er meer ruimte kwam om buiten-de-box te denken. Het gevolg was dat een ieder hierdoor met meer energie en 'nieuwe' mogelijkheden het intervisiemoment verliet.

Janneke heeft mij en mijn zoon enorm geholpen, haar flexibiliteit was een enorm voordeel , zelfs in de avonden was ze beschikbaar, we hadden al snel een fijne band en mijn zoontje vertrouwde haar volledig, hij en ik hebben enorm veel van janneke geleerd, we moesten wel hard werken maar het was het allemaal waard , wij gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet!
Gr mirjam en Ryan

Gezinstherapie bij Janneke de Voogd werd ons geadviseerd door de gemeente Rheden. Ik zelf was redelijk bevooroordeeld. Het zal wel zo’n stoffig type zijn die komt praten en mensen in een hokje plaatst met een bepaalde stempel om zo aan te geven wat je mankeert. Na het eerste gesprek was van mijn vooroordeel weinig meer over. Janneke wist ons heel goed in te schatten zonder ons in een hokje te plaatsen of te voorzien van een stempel. Wij kregen een helder beeld van ons gezin, en daarbij bruikbare handvatten om mee aan het werk te gaan. Het was zeker niet altijd even makkelijk als je de spiegel voorgehouden kreeg over je eigen manier van handelen. Maar juist door de hulp van Janneke zijn wij erin geslaagd om wat te doen met de aangereikte handvatten. Deze systeemtherapie heeft ons als gezin heel goed geholpen om dichter bij elkaar te komen.

Sinds mijn samenwerking met Janneke de Voogd is er in mijn leven het een en ander veranderd. Samen hebben we situaties aangepakt die ik normaal uit de weg zou gaan. Dankzij Janneke ben ik weer geworden wie ik ben en wilde zijn. Ik ben meer bewust van situaties geworden en luister vooral naar mezelf. De sessies waren niet altijd even makkelijk en ik moest toch echt zelf aan de slag.... Maar dankzij Janneke kan ik weer genieten van het leven en gebruik ik nog regelmatig haar adviezen!
Zonder Janneke was ik niet zover gekomen en ik ben ontzettend dankbaar dat ik haar heb leren kennen!

Vanuit mijn rol als Consulent Jeugd van de gemeente Rheden heb ik met Janneke de Voogd samen mogen werken. Janneke de Voogd Systeemtherapie ken ik als een team met bevlogen hulpverleners die vanuit vakkennis en een systeem gerichte blik in casuïstiek hun bijdragen doen. De vakkennis werd op een voor iedereen begrijpbare manier gebruikt en opgeschreven. De mensen waarbij interventies nodig waren werden hierdoor op duurzame wijze geholpen. Het team is flexibel (in tijden en opdrachten) en ook op tijd met het contact zoeken als een traject dreigt vast te lopen of eerder klaar is dan geschat.

Hiernaast heb ik als deelnemer aan een intervisiegroep in de gemeente Rheden intervisie gekregen van Janneke. Ik heb dit als erg leerzaam ervaren en op andere manieren leren kijken naar casuïstiek en mijzelf. Door op een enthousiaste manier onze intervisiegroep te begeleiden werd een band geschapen die ons in staat stelde ons kwetsbaar op te stellen om zo te kunnen leren. Erg bedankt voor de intervisie!